Iphone


Iphone modeller

Iphone 6s och 6s plus är de allra senaste modellerna från Apple. Designen har ändrats och blivit mjukare i sina former än de tidiga generationerna som var mycket mer kantiga i sitt utseende. Det är en så kallad sömlös unibody design som vi tidigare kunde se på Iphone 6. Även om modellen är nästan samma som en Iphone 6 så är det mycket som har ändrats.

Telefonen har det absolut starkaste höljet någonsin. Tekniken bakom är en aluminiumlegering från rymdindustrin vilket gör att telefonens slimma modell ska klara riktigt tuffa utmaningar. Förutom telefonens starka hölje har man också utvecklat marknadens tåligaste skärmglas. Processen för att göra glaset starkare sker på molekylnivå och är enligt Apple en dubbel jonbytesprocess som gör glaset starkare än någonsin. Så nu kan vi hoppas på att slippa lika många spruckna telefonskärmar som tidigare.

Iphone runt världen

Färgerna går i milda toner, vilket känns modernt och tidsenligt. Iphone modeller i enbart svart och vitt som till exempel 3:an och 4:an är ett minne blott. Nu satsar man på guld, silver, grått och en mjuk rosa ton som passar snyggt ihop med designen. Känslan är att man blir lite mer vågad för varje modell i både form och färg.

Skärmstorleken skiljer sig mellan 6s och 6s plus. 6s som är den mindre modellen har en skärmstorlek på 4.7”, medan den större plus modellen ligger på 5.5”. Båda modellerna har en Retina HD-skärm med deras innovativa 3D touch teknik.

Reklam:

Sms-lån

Funktioner på Iphone

Kameran har utvecklats i 6s modellerna. Megapixlarna har utökats upp till 12 mp istället för 8 mp. Men Apple menar att en kamera inte enbart handlar om megapixlar utan riktigt skarp bildkvalité handlar om så mycket mer. För att göra fotandet så bra som möjligt har man lyft tekniken ett snäpp högre än många andra.

En ny bildsignals-processor har lagts till, optisk bildstabilisering, focus pixels, avancerad pixelteknik, lokal tonmappning och en helt fantastisk sensor är den nya kamerans hemligheter för att kunna leverera foton i världsklass.

Den förmodligen coolaste funktionen i den nya kameran är Live Photos. Ett foto behöver inte längre vara en tråkig stillbild. Istället kan du fånga ögonblicket på ett helt nytt sätt. Fotot blir både en filmning och stillbild i ett kan man säga. Bilden tas i 12 mp men samtidigt så filmas ögonblicket, på så sätt så får du en rörlig bild med ljud. Du fångar ett minne med liv i. Ett live foto går dessutom att använda som bakgrundsbild i telefonen. Du kan därför se ditt magiska minne komma till liv om och om igen varje gång du öppnar telefonen.

Förutom fotograferingens framsteg i 6s så har dessutom filmkameran tagit ett stort steg framåt. Inspelningen sker i en upplösning som är 4 ggr högre än HD-video. Även här har man lagt till bildstabilisering och ökat kvalitén för inspelning under sämre förhållanden. Nu kan du filma alla viktiga stunder riktigt snyggt i högupplöst format för knivskarp återgivning.

Ung kille med iphone

Prestanda och säkerheten är som natt och dag i 6s modellen jämfört med föregångaren. Telefonen har en utvecklad fingeravtrycksläsare på homeknappen. Läsaren är snabbare och säkrare än tidigare generationer. På grund av steget framåt inom fingeravtrycksteknologin känns det faktiskt riktigt bra att använda sig av läsaren istället för pinkod.

A9 chippet som utvecklats i 64 bitar kan jämföras med en stationär dator. Prestandan har höjts med hela 70 % jämfört med Iphone 6 och grafikprocessorn är 90 % snabbare vilket gör att telefonen arbetar oerhört effektivt. På grund av att Apple har valt att bädda in rörelseprocessorn tillsammans med A9 chippet har de kunnat öka både prestanda och batteritid i telefonerna.
Rörelseprocessorn arbetar riktigt snabbt och kan enkelt hålla koll på, avstånd, stegräknare, hur snabbt du springer mm. Dessutom jobbar Siri dygnet runt på grund av processorn vilket gör att du alltid kan nå henne snabbt och enkelt. Det enda du behöver göra är att säga –Hej Siri. Så är hon redo att ta emot dina röstkommandon.

Även internetanvändingen har förbättrats rejält. Telefonen använder sig av 4G LTE Advanced. Ingen annan smartphone har stöd för lika många LTE-band som 6s och den har också en dubbelt så snabb wifi-anslutning så du slipper vänta på det eviga tuggandet medan telefonen söker efter en anslutning.

Telefonen är uppbyggd för att du hela tiden ska kunna vara up to date, du ska vara tillgänglig snabbt och ha snabb access till allt du behöver. Iphone 6s är telefonen som lever upp till framtidens förväntningar.