Samsung


Samsung mobiltelefon modeller

I skrivande stund är Samsungs mest populära modeller Galaxy S6, S6 Edge och S6 Edge+. Ryktet går att det snart ska lanseras en Galaxy S7 men det är inget som är verifierat ännu. Vi får helt enkelt vänta och se om Samsung överraskar oss med en ny modell redan i slutet av februari månad som det viskas om, eller om den släpps senare under våren 2016. Under tiden får vi hålla oss till de modeller som finns i handeln.

Galaxys modeller är varmt rekommenderade inom många tester och har blivit testvinnare gång på gång. Samsung levererar kvalitét, hög prestanda och snygg design, vilket gör Samsungs modeller väldigt populära.

Mobil världen

Galaxy S6 Edge+ är den senaste modellen och har den största skärmen bland de tre, skärmen ligger på 5.7” jämfört med de andras 5.1”. Förutom storlekskillnad på Edge+ så har den även lite fler finesser än Galaxy S6 och den mindre Edge modellen. Naturligtvis har den en välvd skärm också som är signumet för båda Edgemodellerna.

Priset på de nya telefonerna ligger från 5 000 kr upp till 8 000 kr. De flesta återförsäljarna erbjuder en förhöjd månadskostnad mot att man tecknar sig 12 eller 24 månader med ett av deras abonnemang. Rent ekonomiskt tjänar man alltid på att köpa telefonen direkt utan abonnemang men det är mycket pengar. Ett alternativ om man inte har likviderna som krävs är man tar ett snabblån utan ränta. Det finns flera företag som erbjuder ett 30 dagars lån utan kostnader. Kravet är dock att man betalar tillbaks hela summan inom 30 dagar. Läs mer och jämför de räntefria lånen på www.lanapengarguide.se/rantefria-lan/

Du kan färgkoda dina Edgekontakter, sidoskärmen lyser då i din valda färg för respektive kontakt när de försöker nå dig. Du får dessutom en snabbare åtkomst till de appar du använder mest genom en svepning på skärmen.

Telefonens kamera tar knivskarpa bilder och med deras smarta fast track autofokus kan du ta riktigt snygga bilder även när motivet rör sig. Kameran använder sig också av en bildstabilisator och en F1.9 bländare som hjälper dig att ta snygga bilder även i de sämsta ljusförhållandena.

Youtube är riktigt hett inom streaming därför har Samsung skapat en live Broadcast-funktion som tillåter dig att streama direkt till din youtubekanal i realtid. Det gör det enkelt för dig som kontinuerligt arbetar med youtube streaming eller för dig som är nybörjare. Du får upp dina videoklipp på nätet direkt när det händer.

Filmkameran återger dina inspelade klipp i knivskarp upplösning. Du kan dessutom göra videocollage av flera olika filmer. En rolig effekt är att filma en situation i slowmotion. Möjligheterna för dig som gillar foto och filmning är många med Galaxy S6 Edge+. Du kan verkligen utveckla din fantasi och skapa som aldrig förr.

Selfie time! Klart man måste ta en selfie då och då. Det nya utvecklade selfieläget i telefonen hjälper dig att få dina selfies riktigt snygga. Det finns många filter att välja mellan som framhäver det allra bästa dragen på ditt nytagna foto. En riktigt rolig funktion för dig som gillar att ta snabba porträttbilder av dig själv.

”Trådlös laddning”, ja telefonen har som de andra modellerna en trådlös laddning. Sen om du tycker att den är så trådlös eller inte det är upp till dig. Det handlar inte om att du kan sitta med telefonen fritt var som helst i rummet samtidigt som telefonen laddas. Den trådlösa laddningen fungerar som så att du slipper koppla in en kabel i telefonen. Istället för en vanlig laddare med sladd lägger du enkelt telefonen på en trådlös laddningsplatta. De flesta hade säkert hellre sett att man kunde använda telefonen som vanligt under tiden. Men förhoppningsvis så är det något som kommer i framtiden!

Den mindre Edge modellen skiljer sig lite från Edge+ både i skärmstorlek och innehåll. Man kan säga att den är lite som ett mellanting mellan Galaxy S6 och Edge+. För att kunna göra ett val är det lättast att jämföra exakt vad som skiljer de båda förutom storleken då.

Smart telefon samsung

Galaxy S6 har både baksida och framsida i tåligt Gorilla glas, kombinerat med stilren metall på telefonens sidor. Designen ligger helt rätt i tiden, mjuka former och snygga linjer. Modellen finns i flera färger vilket gör valmöjligheterna lite roligare, gillar du färg så kan du välja mellan en utstickande metallblå färg eller en mjuk guldig ton. För dig som vill ha ett mer klassiskt utseende finns färgerna svart och vit med en kant i borstad silvermetall.

Batteriet laddas snabbast med en vanlig laddare i eluttaget men även här kan du välja att använda dig av den trådlösa laddningsplattan. Laddningsplattan är ett tillbehör så du får köpa den separat om du vill ha den att ladda med istället.

Det räcker med en knapptryckning för att spela upp dina filmklipp eller spegla foton direkt på en Samsung smart tv. Du kopplar lätt ihop enheterna med Bluetooth. Förutom det så kan du också streama filmer direkt från tv:n till mobilen.

Samsungs smarta app Smart Manager hjälper dig att hålla din telefon i trim. Den rensar onödigt innehåll från telefonen för att frigöra utrymme med en enda knapptryckning. Håller koll på alla dina appar, skulle någon app sluka batteri så meddelar den det så du kan stänga av appen.

Om du har flera appar som aldrig används eller används sällan så kommer du bli rekommenderad att avinstallera appen. Smart Manager ser till att din telefon är städad och håller prestandan på en hög nivå.
Alla tre modeller är helt klart toppmodeller och ger dig allt du behöver och mer därtill vare sig du använder mobilen i jobbet eller till vardags!