Avancerad teknik för att upptäcka ögonsjukdomar

Avancerad teknik för att upptäcka ögonsjukdomar

Tjenare bloggen! Det är fredag och visst är det underbart med att äntligen få lite helg. Jag kommer som vanligt rikta mitt inlägg mot teknikens värld och som så många gånger förr så blir det med en liten twist. Den här gången kommer jag prata om sjukvården och än mer specifik ögonen, som ni vet så finns det en rad ögonsjukdomar man kan råka ut för och vissa är absolut värre än andra. I min släkt så finns det bland annat glaukom som är en av de ögonsjukdomar där synfältet påverkas. Det går att bromsa men det går inte att bota, så jag får gå på regelbundna besök här uppe i Luleå. Någonting som jag har märkt är hur den tekniska utvecklingen har gått fort fram, speciellt när det kommer till maskinerna. Nu kan man se väldigt många detaljer av ögat vilket gör att ögonsjukdomar kan upptäckas tidigare och det blir enklare att hitta felet. Det går knappt att jämföra med hur det var för flera år sedan. Att tekniken underlättar för världen och samhället är en självklarhet och sjukvårdens användning av IT är ett ytterligare exempel. Sen är det klart att tekniken har sina brister och begränsningar som allt annat. Men i det här fallet där jag ligger i riskzonen för ögonsjukdomar så kan jag bara se positiva faktorer med användningen av en avancerad teknik. Nu var det ganska längesedan som jag var på en synundersökning och det är nog dags snart, än så länge har jag hela synen kvar och jag känner inte av någon försämring, bara för att det är ärftligt så är det ingen garanti på att man drabbas. Nog om teknik och ögonsjukdomar, nu tycker jag att vi ska börja fira in helgen. Idag görs det genom en god kopp kaffe på ett café i Lulelå.  


Kommentarer är stängda.