Dränering av husgrund

Dränering av husgrund

Tjenare bloggen! Jag kommer stick iväg lite från det vardagliga ämnet om datorer och teknik. Anledningen är att jag är i en uppstart av husbygge så fokuset på mina fritidsintressen har lämnats åt sidan under en period och så lär det vara i några månader framöver. Jag kommer väl inte vara den som tar hand om bygget eller liknande men det är mycket som jag behöver fixa under tiden samt att jag har ett arbete att ta hand om. Vi befinner oss just nu i ett läge där det har blivit dags för dränering av husgrunden. Just dränering var tämligen ett nytt uttryck för mig som jag inte hört innan och jag förväntar mig att det kommer att bli några till nya begrepp som jag får lära mig. Några av er vet säkert vad dränering innebär och varför man gör det men för er som inte vet så tänkte jag förklara lite fort bara. Dränering görs för att hålla vatten borta från husgrunden och på så sätt undvika fuktskador som annars kan drabba huset. Som ni märker så lär man sig en hel del nya saker när det ska byggas hus och det är faktiskt lite intressant med för den delen. Jag tror att det kommer bli ännu roligare att följa projektet sen när grunden är klar och själva fasaden ska byggas, då kommer man börja se lite skillnad i allting också. Nu är det mest maskiner som är här och röjer runt här på tomten i Kumla, men det är ganska häftiga maskiner faktiskt. Det ska bli härligt att få bo i ett helt nybyggt hus och även komma ut till Kumla. Jag har tröttnat lite på att bo i Örebro och här ute i Kumla är det betydligt lugnare så det känns bra faktiskt. Ha en trevlig helg!  


Kommentarer är stängda.