Ett arbete som tekniker

Ett arbete som tekniker

Tycker du om att reparera saker? Att vara omgiven av verktyg, datorer, maskiner och andra apparater? Om detta låter som något som intresserar dig kan det vara rätt val för dig att bli servicetekniker i Borås.

Vad är en servicetekniker? Enkelt uttryckt är det någon som reparerar saker för både husägare och företag. Låt oss inse det: oavsett hur försiktiga vi är med våra ägodelar går de ibland sönder eller slutar fungera korrekt. När detta händer är det troligt att din lokala närbutik har någon anställd som kan reparera det som behöver repareras. Men om du bor på landsbygden eller på en avlägsen plats kanske det inte finns någon som är tillräckligt nära för att hjälpa dig när sådana här problem uppstår. Det är där servicetekniker kommer till nytta. De reser över hela platsen för att reparera saker för människor som inte kan göra det själva.

Dessutom kan du som servicetekniker arbeta inom ett område med mycket utrustning, vilket innebär att du får bra betalt. Och även om många andra serviceyrken inte tjänar i närheten av din summa pengar, ligger servicetekniker fortfarande något över det nationella genomsnittet än än andra områden med liknande utbildningsnivå.

Jag vet vad du tänker: hur mycket skolgång behöver någon ha? Den som vill bli servicetekniker i Borås måste först avlägga en lärlingsutbildning eller en fyraårig examen. De flesta tjänster kräver endast ett års utbildning, men du kan räkna med två år om du vill arbeta för större företag, som livsmedelsbutiker och varuhuskedjor.

Du kanske märker att jag hela tiden nämner den tekniska aspekten av detta yrke. För att betraktas som en riktig servicetekniker behöver du åtminstone någon form av teknisk utbildning. Och många skulle hävda att handledd praktisk erfarenhet är lika viktig som utbildning i klassrummet. Nu undrar du förmodligen: Var kan jag få veta mer om hur jag kan bli en del av denna lukrativa bransch? Det finns mycket information att hämta.


Kommentarer är stängda.